fredag den 25. september 2020

Passionfrugt- og Lakridsmousse kage

For en månedstid siden lavede jeg denne kage med 2 mousser, lakridscreme og passioncreme.
Den smager super godt.


Kagen er lavet i en springform med radius på 18 cm.

Bund:
100 g smør
200 g kiks
1- 2 spsk lakridspulver
2 spsk sukker

Smelt smørret. Blend kiks sammen med sukker og lakridspulver og bland det med smørret.

Beklæd springformen med bagepapir i bunden og kagefolie rundt i kanten.

Put massen i formen og tryk det godt fast i bunden og op ad siderne.
Stil bunden på køl.


Så skal der laves Lakridscreme:

100 g hvid chokolade
50 g fløde
10 g glukosesirup
1 - 2 tsk lakridspulver.

Smelt chokoladen. Kog fløde, lakrids og glukose op og rør det ned i chokoladen under omrøring.
Kom cremen på bunden og sæt den igen på køl i minimum ½ time.


Ovenpå lakridscremen skal der et dejligt tykt lag passion mousse.

2½ ark husblas
100 g sirup eller saft fra passionfrugter
100 g sukker
50 g creme fraiche
2½ dl fløde

Udblød husblas i vand
Kog sukker og passionsaft til sukkeret er opløst og smelt husblas heri.
Køl saften ned til stuetemperatur og rør creme fraiche i.
Pisk fløden til en blød skum og vend det i saften.
Hæld moussen i springformen og stil den igen på køl. Denne gang mindst 3 timer.


Så skal der en lækker passioncreme på kagen.

½ blad husblas
50 g sukker
1 æggeblomme
50 g saft eller sirup fra passionfrugt
100 g hvid chokolade (jeg bruger Callebaut ALTID!)

Udblød husblas i vand.
Pisk sukker og æggeblomme luftigt og hvidt.
Varm saften op - uden at den koger. Pisk saften ned i æggesnapsen og hæld det i gryden igen. 
Nu skal cremen varmes op til 82 grader mens du rører. Kom husblas i og rør godt igen. 
Tilsæt chokoladen og rør til det er en jævn masse.
Hæld cremen på kagen.
Nu skal kagen så igen på køl i 2 timer.


Jeg har pyntet kagen med grøn lakridsmousse, mini marengs og chokoladekugler i sølv.

Lakridsmousse:

½ blad husblas
100 g hvid chokolade
1 3/4 dl fløde
1½ spsk lakridspulver (eller lidt mere?)
Grøn pastafarve

Udblød husblas i vand
Smelt chokoladen over vandbad.
Lav et opkog af fløde, lakridspulver og farve og opløs husblassen heri.
Rør nu fløden langsomt ned i chokoladen.
Blend massen med en stavblender og kom massen i en pose der lukker helt tæt.
Massen skal på køl i mindst 4 timer.
Pisk massen op til en lækker og luftig mousse og pynt kagen med den.

De små marengskys kommer der en opskrift på en anden gang.
Chokoladekuglerne er fra Sweet moments.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar