lørdag den 26. september 2020

Hjemmelavet mandelmel.

I går ville jeg bage en flødebolletærte, men jeg havde ikke mandelmel nok - og ingen bil hjemme.

MEN...  masser af mandler på lager ... 

Og så var det jo egentlig bare at gå i gang med at lave sin egen mandelmel.

Jeg tog et par håndfulde mandler og puttede i en kasserolle. Dækkede med vand - og kogte dem et par minutter.

Vandet fra og koldt vand på. Så smuttede jeg mandlerne og lagde dem på en bageplade med bagepapir. 

Tørrede dem 10 minutter i ovnen ved 200 grader.


De blev afkølet helt - og så fik de en tur i minihakkeren.
Jeg havde en rest købt mandelmel - og det jeg fik lavet ligner fuldstændig, det dufter bare MEGET bedre!


Nu har jeg mandelmel til et stykke tid :) 
Måske jeg skal forsøge mig med en gang hjemmelavet marcipan snart.



 

2 kommentarer:

  1. Det skal eg prøve å lage. Takk for tips :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er ihvertfald nemt - og en del billigere end at købe færdiglavet mandelmel - nu skal jeg så bare afprøve hvordan det er at bage macarons af

      Slet