I går ville jeg bage en flødebolletærte, men jeg havde ikke mandelmel nok - og ingen bil hjemme.
MEN... masser af mandler på lager ...
Og så var det jo egentlig bare at gå i gang med at lave sin egen mandelmel.
Jeg tog et par håndfulde mandler og puttede i en kasserolle. Dækkede med vand - og kogte dem et par minutter.
Vandet fra og koldt vand på. Så smuttede jeg mandlerne og lagde dem på en bageplade med bagepapir.
Tørrede dem 10 minutter i ovnen ved 200 grader.
De blev afkølet helt - og så fik de en tur i minihakkeren.
Jeg havde en rest købt mandelmel - og det jeg fik lavet ligner fuldstændig, det dufter bare MEGET bedre!
Nu har jeg mandelmel til et stykke tid :)
Måske jeg skal forsøge mig med en gang hjemmelavet marcipan snart.
Det skal eg prøve å lage. Takk for tips :)
SvarSletDet er ihvertfald nemt - og en del billigere end at købe færdiglavet mandelmel - nu skal jeg så bare afprøve hvordan det er at bage macarons af
Slet