torsdag den 17. november 2016

Mit December "Leksikon"


Jeg blev for et par uger siden tilføjet en gruppe på Facebook der hedder December Daily Danmark - Danske December historier.
Min første indskydelse var egentlig bare at forlade gruppen igen ... da jeg jo IKKE laver album og lignende...  Meeen... så tænkte jeg alligevel at jeg lige kunne kigge mig lidt omkring derinde.

Da jeg havde kigget på et par af de December Daily der var uploadet bestemte jeg mig til at give det et forsøg.

Jeg har for et års tid siden købt nogle gamle Konversationsleksikon i Genbrug - det var egentlig fordi jeg ville lave julekortholdere af et par af dem og en bog til Mixed media i den sidste - men nu har jeg istedet lavet den ene af dem til julebog - men nok ikke en December daily som sådan...  mere en bog om julens traditioner hos os.

Sådan her så bogen ud inden jeg begyndte at mishandle den.

Jeg begyndte at rive sider ud ... og faktisk rigtig mange sider.


Men hist og her lod jeg 4 - 5 sider blive siddende. De blev limet sammen til ekstra kraftige sider. Jeg har lavet rimelig stor afstand mellem siderne - da jeg jo godt kan lide en del pynt.


Her er jeg cirka halvfærdig med at flå sider ud og lime andre sammen.


Og det endte med at der kun var 12 tykke sider tilbage i bogen.Jeg burde have limet der hvor jeg rykkede sider ud - og have limet sider indover hvor der er rykket ud ... men det fandt jeg først ud af bagefter...  Så istedet har jeg sat washitape på der hvor jeg rykkede sider ud - for at forstærke lidt og hæfte de tilbageværende sider lidt ekstra.


Udenpå bogen tror jeg ikke jeg pynter ret meget...  indtil videre har jeg kun sat et par stykker bølgepap henover den oprindelige titel.


Bogen skal selvfølgelig have en form for titel.. jeg har bare ikke bestemt mig for en endnu.
Men jeg synes bogen er ret fin som den er.


Jeg er så småt begyndt at lave siderne indvendigt.
Jeg tænker der skal være lommer og poser på næsten alle sider hvor man kan stikke billeder og opskrifter og små historier ind.
Her er første side med de første 2 lommer.


Side 2 er blevet lavet med en ret stor skrå lomme, jeg vil lave et "opskrift-hæfte" med vore favorit opskrifter på konfekt og juleguf. Opskrifterne skal printes på metallic papir - derefter skal de lamineres - og samles på en eller anden måde - og så skal hæftet gemmes i lommen.
Foran er der en mindre lomme - og i den vil jeg måske gemme billeder af hvordan lækkerierne ser ud når de er lavet.


Side 3 er ikke helt planlagt endnu ...   :)  Men der skal monteres en klemme eller 2 på siden hvor der så kan sættes billeder eller lignende fast.


Side 4 er blevet en lomme til at gemme alle ønskesedler fra familien i.


Og så er jeg ikke nået længere endnu - men det ER faktisk et lidt hyggeligt projekt - og måske er det ikke sidste gang jeg kaster mig ud i noget lignende. 

4 kommentarer:

 1. Så spennende!
  Ser fram til du skal vise det ferdige prosjektet :))

  SvarSlet
 2. Ej hvor ser det godt og spændende ud..... måske man skulle kigge på den gruppe

  Ha en dejlig dag, knus

  SvarSlet
 3. Læææænge siden pips og glædelig 1 december : ) ser super spændene ud, smart at genbruge en bog til julen traditioner glæder mig til at se mere : )

  SvarSlet
 4. Ser så spændende ud - jeg har også prøvet at lave en december bog - det er meget hyggeligt :)

  SvarSlet