tirsdag den 18. maj 2010

Kagens dag!

Det er det så i dag - læste jeg i et indlæg på Scrapsisters i morges.
Så MÅ man jo bage.... man er faktisk nødt til at bage... og man må garanteret bage mere end en slags.
heheee....
Først fandt jeg en opskrift på cookies.
100 små eller 50 store ... sådan ca.
300 g mel
250 g blødt smør
125 g sukker
125 g brun farin
100 g hakkede nødder eller mandler
100 g mørk chokolade
2 sammenpiskede æg
1 tsk natron
1 knsp fint salt
Rør smør, sukker og farin let og luftigt.
Tilsæt de sammenpiskede æg.
Bland mel, salt og natron, og rør det i dejen.
Hak chokolade og nødder groft, og kom det i dejen.
Sættes på en bageplade med en ske, med god mellemrum da de flyder meget ud.
Bages ca. 10 min. ved 180 grader.
1½ dåse gav den portion
For noget tid siden lavede jeg et enkelt glas æblemos, fordi jeg havde lidt æbler der havde set bedre dage.
I dag er de så havnet som fyld i
"kongelige æblehorn"
16 stk.
250 g mel
50 g smeltet smør
50 g gær
2 spsk kold mælk
1 tsk kardemomme
2 æg
Rør gæren ud i den kolde mælk.
Tilsæt smeltet smør. Tilsæt mel og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen til den er glat og ensartet og lad den hæve lunt og tildækket i 20 min.
Ælt dejen igen og del den i 2.
Rul hvert stykke ud til en rund plade, der deles i 8 trekanter.
Smør hver trekant med æblemos, og rul sammen fra den brede ende.
Efterhæv lunt og tildækket ca. 40 min.
Pensl med æggehvide eller fløde, og bag 10 min ved 220 grader.
Pynt evt. med glasur når de er kolde.
Og så lavede jeg lige lidt hvidløgsflute også.
---
Forleden lavede jeg indbagt hamburgryg. Der skulle hvidløgsost rørt med creme fraise i butterdejen sammen med kogt hamburgryg. (hvilket iøvrigt smagte helt fantastisk)
Nå men......
jeg havde en pæn sjat tilbage af hvidløgs"dressingen" - så jeg bestemte mig for lige at forsøge hvordan det gør sig i hjemmebagte flute.
Der er ingen opskrift... det er sådan lidt .... på slump. :)
De blev drysset med groft salt og lidt revet ost.
Og nu er de smidt i fryseren.
Dog skal vi have det ene i aften, da vi skal have en Thailandsk kyllingesuppe, og der tror jeg det passer ret godt til.

Det var så min "kagens dag" - og iiiih jeg har hygget.

2 kommentarer: